vineri, 9 iulie 2010

Întoarcerea Cavalerilor


În perioada 23-25 iulie 2010, cetatea medievală a Sighişoarei va fi animată pentru a XIX-a oară de Festivalul de Artă Medievală. Manifestarea din acest an are ca motto Întoarcerea Cavalerilor. Motivaţia acestui motto este dată de către participarea a treisprezece ordine cavalereşti din:
-România,
-Portugalia şi
-Cehia.
Vor mai participa formaţii de teatru medieval şi trupe de muzică medievală.
Noutatea acestui an constă în paradele zilnice urmate de retragerea cu torţe în mijocul cetăţii! Programul celor trei zile de manifestare va cuprinde:
-demonstraţii cavalereşti,
-simulări ale execuţiei publice a hoţilor de cai,
-o paradă a armelor specifice Evului Mediu,
-turniruri ale cavalerilor,
-lupte medievale şi
-dansuri medievale.
Toate aceste manifestări vor avea loc sub organizarea Asociaţiei Turistice Sighişoara şi a Primăriei locale. Demersul artistic al Festivalului va purta semnătura regizorului şi actorului Liviu Pancu! De menţionat şi o altă noutate cu care vine sărbătoare din acest an: Ansamblul din Tabor (Cehia) care organizează un festival similiar numit Tabor Meetings.
Promotorii acestui eveniment care va anima în spirit medieval vechea urbe sighişoreană au precizat că: având în vedere perioada de criză economică intrarea în cetate va avea acelaşi preţ ca şi anul trecut (zece lei) şi că s-au făcut demersuri pentru suplimentarea locurilor de cazare.
O prezenţă constantă în toţi aceşti ani este toboşarul cetăţii care vă poate căsători (re-căsători) pentru durata festivalului!
Aşadar vă aşteptăm în cetatea Sighişoarei .. spre a călători în timp în lumea domniţelor şi cavalerilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu