joi, 22 martie 2012

Revista Fundaţiilor Regale a intrat pe internet

Alteţa Sa Principele Radu a precizat azi pe blog că Revista Fundaţiilor Regale este pe internet. Bunicii mi-au povestit despre această revistă şi m invit dragi prieteni să lecturam împreună numerele ei. Nu veţi regreta!Aici au publicat intelectuali remarcabili din lumea interbelică romănească. Felicit Casa Regală a României pentru acest demers. Se dovedeşte astfel că regalitatea este preocupată de consolidarea unui veritabil sistem de valori în România.
"Îmi face plăcere să vă anunț că Revista Fundațiilor Regale a fost publicată, în format electronic, pentru perioada 1934-1947, pe site-ul oficial al Bibliotecii Metropolitane București.

http://digitool.dc.bmms.ro:8881/R/DV34K9LFXHF47YBT4K3G6KML28YC1VT6XHFQ3R4CJCY5QUCQRC-02898?func=collections&collection_id=2581

Publicarea revistei începe cu numărul din martie 1934, în care semnează George Topârceanu, Gala Galaction, George-Mihail Zamfirescu, Constantin Noica. Comitetul de direcție al revistei era compus din Ion Alexandru Brătescu-Voinești, Octavian Goga, Dimitrie Gusti, Emil Racoviță, Constantin Rădulescu-Motru și Ion Simionescu. Redactorul șef al publicației era Paul Zarifopol.

Revista a fost publicată de Fundația pentru Literatură și Artă “Regele Carol al II-lea”.

Materialul înmagazinat electronic pe site-ul Bibliotecii este vast și sper să folosească tinerilor cercetători, precum și tuturor celor care doresc să cunoască extraordinara efervescență culturală și științifică a perioadei interbelice."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu